1 Kasım 2014 Cumartesi

Kullanmadığınız ürünlerinizi ilan vererek satmayı denediniz mi?

emlak ilan ver, ilan, ilan ver, ilan vermek, sahibinden, sahibinden ilan ver, ücretsiz emlak ilanı, ücretsiz ilan ver, ücretsiz ilan vermek, sahibinden ilan vermek, ilan vermek,


Sizde gün içinde sık sık alışveriş sitelerine girip kendinizi o sayfadan bu sayfaya gezinirken mi buluyorsunuz? Gardırobunuzda giymediğiniz tonlarca ayakkabınız ve kıyafetiniz mi var? Hevesle alıp bir kenara koyduğunuz tonla elektronik aletiniz mi var? Hani o çok severek aldığınız ama artık işinize yaramayan sapasağlam mobilyalarınıza ne demeli? O zaman sizin için en uygun seçenek internet üzerinden ilan vererek bu ürünlerinizi satmak. Bu şekilde hem para kazanacak hem de yenilerine yer açmış olacaksınız. Bende bir alışverişkolik olarak bu yöntemi sıklıkla kullanıyorum. İlan vererek sattığım ürünleri yenileriyle değiştiriyorum.

Ancak ilan verirken dikkat edeceğiniz çok önemli bir detaya dikkat çekmek istiyorum. Birçok site ilan veren satıcıdan ücret talep etmektedir kısacası sizden karınızı paylaşmanızı istemektedir. Bu durumda da 5 lira kar edeceğiniz üründen 2 lira kar edersiniz ve bu yöntem size çok ta akıllıca ve karlı gelmez.

emlak ilan ver, ilan, ilan ver, ilan vermek, sahibinden, sahibinden ilan ver, ücretsiz emlak ilanı, ücretsiz ilan ver, ücretsiz ilan vermek, sahibinden ilan vermek, ilan vermek,


Bu durumda yapmanız gereken tek şey sahibinden ücretsiz ilan verebileceğiniz siteleri bulabilmektir. Böyle sitelerde ilanınız istediğiniz gibi şekillendirebilir, öne çıkarabilir, yenileyebilir kısacası istediğiniz gibi düzenleme yaparsınız ama hiçbir ücret ödemezsiniz. Dolayısıyla da karınızı paylaşmazsınız ve 5 liranızın tümü cebinize kalır.

Peki, ama nasıl bulacağız bu siteleri? Nerden ulaşabiliriz bu sitelere? Bildiğimiz üç beş site var onlarda ücretli. İşte tam bu noktada imdadımıza google, bing ya da yahoo gibi büyük arama motorları yetişiyor. Arama çubuğuna “sahibinden ücretsiz ilan vermek” yazıyoruz ve ilk sayfalarda karşımıza çıkan sonuçlara tıklıyoruz. Bize en çok hitap edene de ilanımızı veriyoruz.

Bu noktadan sonra yapacağımız tek şey sabırla ürünümüzün şanslı bir alıcı tarafından bulunmasını beklemek. Alıcı burada ürünle ilgili detaylı bilgiye ulaşabileceği için ürünümüzü satmak çok daha kolay bir hale geliyor. Bu siteler aracılığıyla verdiğimiz ilanla ilgilenen alıcılarla doğrudan iletişim halinde olabiliyor, satışımızı güvenle yapabiliyoruz çünkü ödemeyi internet üzerinden peşin alıyoruz.  Böylelikle dolandırılma, ödemeyi geç alma gibi bir sıkıntı yaşamadan hızlıca satış yapabiliyoruz.

Bu siteler ilan veren satıcı tarafından birçok imkânı barındırmasının yanı sıra alıcı içinde oldukça avantajlı. Mağaza mağaza dolaşmaktansa tek tıkla bütün ürünleri elimizin altında bulabileceksiniz. Yorulmadan hesaplı alışveriş yapabileceksiniz. Satıcı ücretsiz ilan verdiği için yüksek fiyatlar uygulamayacak ve sizde ucuz alışveriş keyfini sürebileceksiniz. Çok farklı alanlarda ürün yelpazesini bir arada bulabileceğiniz bu sitelerde araba ilanı bakarken ev hayvanlarına da bakabilecek bir yandan belki de yeni bir kariyer için iş arayışına geçeceksiniz.

Makalemizi sonlandırırken sizlere tesviyem kesinlikle ilan verirken ücret ödemeyeceğiniz siteleri bulmanız ve karınızı kesinlikle paylaşmamanız. Bu kadar anlatmışken bende gidip evde bir kış temizliği yapayım da eskileri satıp yenilerine yer açayım. Esen kalın efendim…

Bunu okuyanlar Sahibinden ücretsiz ilan vermek istiyorum adlı yazıyı tavsiye ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder